ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
ALPINESTARS TECH-AIR 10
alpinestars

Alpinestars Tech-Air 10 airbagsysteem

Alleen in geselecteerde winkel!!!

Art. No. 218856
|

1 Beoordeling

Adviesprijs € 1.099,95 2
€ 989,95 1
Beschrijving

Alpinestars Tech-Air 10 airbagsysteem Alleen in geselecteerde winkel!!!

De Tech-Air 10 is de nieuwste innovatieve autonome airbag in de Tech-Air familie van Alpinestars. De Tech-Air 10 is afgeleid van de Alpinestars airbagtechnologie die wordt gebruikt door MotoGP-rijders, en is een slank, autonoom, draagbaar airbagsysteem, dat racers, circuitrijders en wegrijders een ongeëvenaarde lichaamsbescherming biedt door de schouders, borst, rug en heupen van de rijder te bedekken.

Eenvoudige registratie via de Tech-Air APP!

Comfort/uitrusting:

  • Een draadloze LED-indicator geeft de bedrijfsstatus van de airbag aan.
  • De draadloze LED-indicator kan aan de arm van de rijder worden bevestigd, om de status van het systeem te controleren. Afhankelijk van de voorkeur van de rijder kan de LED-indicator ook aan de motor worden bevestigd.
  • De geïntegreerde, gecertificeerde lithiumionbatterij heeft een gebruiksduur van 24 uur in de rijmodus.
  • Het duurt ongeveer 4 uur om een lege batterij van het Tech-Air 10 systeem op te laden met behulp van de meegeleverde USB-oplader. Een volledig opgeladen batterij biedt een gebruiksduur van ongeveer 24 uur. Als er weinig tijd beschikbaar is, kan de batterij gedurende ca. 1 uur worden opgeladen, wat een gebruiksduur van ca. 6 uur oplevert.
  • Het systeem wordt geleverd met een USB-lader en een magnetische USB-C-kabel voor snel, gemakkelijk en handig opladen.
  • Ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek met 's werelds beste MotoGP-rijders en klanten van Alpinestars, waarbij gegevens uit miljoenen afgelegde kilometers en duizenden crashes werden geanalyseerd om het intelligente algoritme voor crashdetectie voortdurend te verbeteren.
  • Het Tech-Air 10 systeem is uiterst eenvoudig in gebruik: gewoon de ritssluiting aan de voorzijde en niergordel sluiten, om het airbagsysteem te activeren, en u kunt vertrekken. De interne riem activeert het systeem automatisch, zodra het gesloten en vastgemaakt is.
  • Aan de binnenriem van het systeem bevindt zich bovendien een speciale ruimte, die als oplaadstation voor de draadloze LED-indicator dient. Een volledig opgeladen LED-indicator heeft een gebruiksduur van ten minste 20 uur.
  • In de racemodus is het Tech-Air 10 systeem pas actief, wanneer u gedurende ten minste 10 seconden met een snelheid van meer dan 60 km/h (37 mph) rijdt. Vóór deze activering of als de snelheid van de motorrijder gedurende ten minste 10 seconden continu onder deze snelheid ligt, wordt het systeem gedeactiveerd. Dat is het standaardgedrag van het Tech-Air 10 airbagsysteem in de racemodus, omdat het normaal is dat de rijder de airbag niet wil uitschakelen in snelle stop-and-go-situaties. In dergelijke situaties is het voor de motorrijder veiliger om de airbag automatisch door het systeem te laten deactiveren, om een ongewenste activering van de airbag te voorkomen.
  • De airbag zelf is ademend en heeft luchtkanalen en een geperforeerde rugzone, die voor een betere luchtcirculatie zorgen en het comfort van de rijder verhogen.
  • Het Tech-Air 10 systeem kan via gemakkelijk te gebruiken zijritsen snel aan de Tech-Air 10 Base Layer worden bevestigd, zodat de rijder desgewenst tussen de ritten door van basislaag kan wisselen.
  • De Tech-Air 10 System Base Layer kan met de hand worden gewassen.
  • Het totale gewicht van de Tech-Air 10 (systeem en basislaag) is 2.390 g voor de maat medium.
  • De Tech-Air 10 is ontworpen voor het circuit en de openbare weg en kan in de rijmodi RACE en STREET worden gebruikt, die met aangepaste AI-algoritmen voor de crashdetectie werken. De rijmodus RACE mag alleen worden gebruikt voor het rijden op gesloten circuits en mag niet voor andere ritten worden gebruikt.
  • De bluetoothverbinding met de Tech-Air app informeert de rijder over de bedrijfsstatus van het airbagsysteem, de batterijstatus en de MyRide-rijgegevens.
  • Met de Tech-Air app kan de rijder ook de firmware van het systeem updaten, wanneer nieuwe algoritmen voor de ongevaldetectie worden uitgebracht.
  • Het Tech-Air 10 systeem heeft een airbag die gecertificeerd is om tot drie keer te worden opgeblazen. Na elke activering zal het erkende Alpinestars Tech-Air Service Center, wanneer het systeem voor onderhoud wordt binnengebracht, de airbag aan een opblaastest onderwerpen om na te gaan of de airbag tijdens de activering werd beschadigd. Als het systeem de opblaastest doorstaat, betekent dit dat de airbag tijdens de activering niet is beschadigd. In dit geval worden alleen de gasdrukdempers vervangen. Als het systeem de opblaastest niet doorstaat, betekent dit dat de airbag tijdens de activering is beschadigd. In dit geval krijgt het systeem een volledige onderhoudsbeurt, waarbij zowel de gasgeneratoren als de airbag worden vervangen. Na de derde activering moet het systeem onvoowaardelijk een volledig onderhoud ondergaan, waarbij de gasgeneratoren en airbag worden vervangen.
Veiligheid:
  • Ontworpen om de schouders, borst, rug en heupen van de motorrijder te beschermen, biedt de Tech-Air 10 van alle airbags die momenteel verkrijgbaar zijn, de meest uitgebreide bescherming.
  • Het geavanceerde, draagbare Tech-Air 10 airbagsysteem heeft een actief elektronisch systeem met 12 sensoren (3 triaxiale versnellingsmeters en 1 triaxiale gyroscoop) en een algoritme voor impactdetectie, dat gebruikmaakt van AI om nauwkeurig te bepalen wanneer de airbag bij een botsing moet worden geactiveerd.
  • De schokabsorptie bij het dragen van de airbag vermindert de impactkracht tot 95% in vergelijking met een passieve protector. Wanneer het Tech-Air 10 airbagsysteem wordt opgeblazen, biedt het dezelfde bescherming als 18 rugbeschermers.
  • De Tech-Air 10 heeft voor zowel borst als rug een CE-certificering van niveau 2.
  • Zodra een botsing wordt gedetecteerd, treedt de beschermende airbag in werking en wordt de motorrijder met een maximale opblaastijd van 40 ms een ongeëvenaarde bescherming geboden.
  • Het Tech-Air 10 airbagsysteem biedt nóg meer bescherming door ook de heup van de motorrijder te beschermen, en vereist twee argongasgeneratoren, om het volledige volume van de grotere airbag te vullen wanneer deze bij een botsing wordt geactiveerd. De Tech-Air 10 werkt dus niet met het duale ladingsconcept van het Tech-Air Race System.
Compatibiliteit:
De Tech-Air 10 kan worden gedragen onder elk Alpinestars Tech-Air Ready of Tech-Air compatibel leren motorpak of onder elk leren motorpak van een andere fabrikant dat 4 cm ruimte biedt rond de borstomtrek van de rijder en 2 cm ruimte rond de heupomtrek van de rijder. De extra ruimte aan de borst en heup is nodig om de airbag bij een ongeval te kunnen opblazen.

Goed om te weten:
  • Na een activering moet het vest worden ingestuurd, omdat alleen opgeleid personeel de vervanging van de gaspatronen en reparatie van de luchtzakken mag uitvoeren – activeringsservice 419,95 EUR
  • Als de luchtzak nog intact is, worden alleen de gaspatronen vervangen – inflator check 189,95 EUR
  • Om de twee jaar moet het vest voor onderhoud worden opgestuurd – onderhoudsservice 104,95 EUR

Waarschuwing: Deze vesten mogen niet worden gebruikt door personen die een pacemaker of andere elektronische medische hulpmiddelen dragen. Houd er rekening mee dat er magneten in het activeringslipje zitten.

Nationaal (W)EEE Registratie nummer: RL 00037633

Documenten
Beoordeling (1)
Alle varianten
Nog vragen?

Heb je een algemene vraag, een vraag over je bestelling, wil je kritiek geven of ons gewoon je mening geven? Wij zijn er graag voor je.

Persoonlijke gegevens

Ik heb een vraag...

Selecteer een optie

Kies een contactoptie

Selecteer een optie

De door jou ingestelde periode is ongeldig. Corrigeer dit a.u.b.

tussen

uur
en

uur

Door het versturen van het formulier verklaar je je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens overeenkomstig onze privacyrichtlijn.

Vanaf 70€ zonder verzendkosten
Teruggaverecht gedurende 2 jaar
Snelle levering
Retourzending gratis
SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar