Verzorgingstips: motorkleding in goede conditie houden

Net als een verzorgde motor beloont ook deskundig verzorgde motorkleding de gebruiker met een lange levensduur en optimale functionaliteit. Waar je bij de verzorging op moet letten, vind je hier.

Bekleidungspflege

Textielkleding met klimaatmembraan

Bij vervuiling van de kleding blijft het klimaatmembraan weliswaar waterdicht, maar het ademend vermogen neemt langzaam af. Was deze kleding daarom wat vaker.

  • Textielkleding met klimaatmembraan kan doorgaans zonder problemen in de wasmachine worden gewassen. Raadpleeg hierbij altijd de onderhoudsinstructies op het ingenaaide label. Wij raden het gebruik van een speciaal wasmiddel aan, anders kan het membraan beschadigd raken. Gebruik nooit een wasverzachter!
  • Vermijd sterke hitte bij het drogen.
  • Behandel het textiel aansluitend vuil- en waterafstotend met een textiel-impregneer-spray.
Textilpflege - Impraegnierung

Vooraf  | Naderhand

Textielverzorging

Zo werkt de impregnering: regendruppels druppelen omlaag. Water dringt helemaal niet door in de bovenstof.


Leren kleding

Leer is enorm scheur- en slijtvast, past zich soepel aan de drager aan en is ademend. Opdat dit lange tijd zo blijft, heeft dit natuurproduct wat aandacht nodig:

  • Reinigen: vuil glad leer alleen met schoon water of een speciale leerreinigingsspray behandelen. Alleen drogen bij kamertemperatuur. Daarna met speciaal leervet impregneren. Wij adviseren het leer ook in te spuiten met een beschermmiddel tegen vocht.
  • Ongevoerde leren handschoenen worden mettertijd hard en uiteindelijk broos. Daarom wordt geadviseerd deze een tot twee keer per jaar grondig met warm water en een milde zeep uit te wassen. Voor het invetten van de binnenkant adviseren wij de handen licht met leervet in te smeren en de handschoenen aan te trekken.
  • Bij leren laarzen gelden dezelfde adviezen als voor andere leren producten. Maar: gebruik liever geen oli├źn of vetten, omdat deze het leer te week maken. Beter geschikt: producten op wasbasis.
  • Raadpleeg altijd het ingenaaide onderhoudslabel!
Lederpflege mit Wax

Leerverzorging

Goed leervet houdt alles soepel en beschermt tegen vuil en vocht.


Helm en vizier

Vooral het vizier heeft intensieve verzorging nodig, want een slecht zicht is altijd een veiligheidsrisico. Laat, om krassen te voorkomen, stof en insectenresten grondig weken (vochtig keukenpapier of een speciale vizierreiniger) en spoel deze met schoon water af. Met een zachte doek droogdeppen (niet vegen!). Vergeet de binnenkant niet.

Visiereinigung - Helm

Vizierreiniging

Laat opgedroogde insectenresten indien mogelijk een paar minuten weken. Vervolgens kunnen ze zonder krassen worden verwijderd.

Tips: In elk Louis filiaal vind je een vizierreinigingsstation. Voor onderweg: speciale reinigingsdoekjes. Voor de helmvoering heeft Louis een speciale reinigingsspray in het assortiment.


Motorradpflege und Pflegemittel

Verzorging en onderhoud van de motor

Er bestaat nauwelijks een betere mogelijkheid om je eigen motor te leren kennen en de techniek ervan te leren begrijpen.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar