Kamperen met de motor

Tips voor onvervalst kampeerplezier met de motor. 

Kamperen met de motor

Onafhankelijk zijn, de wereld buiten de gebaande paden ontdekken – voor veel motorrijders is dat de optimale vrijheid. Een kampeeruitrusting is de perfecte aanvulling. Tent en slaapzak zijn natuurlijke bondgenoten van de motortoerist. Meer intensiteit en directe ervaring zijn niet mogelijk.Gewoon even weg 

Outdoor & camping

Motoren en campings horen al heel lang bij elkaar: als ideale combinatie om onbekend terrein te verkennen en te genieten van de vrijheid. Daarom biedt Louis een omvangrijk assortiment voor kampeer- en andere outdooractiviteiten, van tenten tot kookstellen en van vouwstoelen tot zaklampen. En omdat niet het hele vakantiebudget in de uitrusting gestoken moet worden, zijn de camping- en outdoor-producten voor prima prijzen verkrijgbaar; typisch Louis.


Tenten – Het tent- en slaapzak-assortiment

Tenten

Het tent- en slaapzak-assortiment 

"Tenten en slaapzakken zijn voor motortochten zijn altijd een compromis."

Enerzijds moet de tent zo groot zijn dat bagage en motorkleding veilig en droog worden opgeborgen. Anderzijds moet alles licht zijn en zo weinig mogelijk ruimte op de motor innemen. De keuze hangt dus af van de eisen die worden gesteld. Een enkelwandige tent bespaart gewicht en ruimte, maar is alleen aan te raden voor volledig droge omgevingen.

WECHSEL tunneltent Louis Edition en NORDKAP "Midgard" mummieslaapzak

WECHSEL tunneltent Louis Edition en NORDKAP "Midgard" mummieslaapzak  

Voor alle gevallen – het tent-assortiment bij Louis

Van een pop-up-tent die in een paar seconden kan worden opgezet tot een 6-persoons villa met ruime woonkamer; Louis heeft een grote variatie aan tenten voor een brede reeks toepassingen en eisen. De juiste tent voor jou zit er zeker bij.

De vorm

Ook de vorm van de tent speelt mee bij de keuze: Geodetische* tenten en koepeltenten zijn niet alleen makkelijk op te zetten. Zo nodig blijven ze ook staan zonder spanlijnen. Tunneltenten kunnen dat niet, maar zijn met hetzelfde grondvlak meestal ruimer. Welke vorm je ook kiest, zorg ervoor dat de voortent van de tent voldoende opbergruimte voor bagage biedt.

*In geodetische tenten overlappen ten minste drie poolbogen elkaar meerdere malen.

Belangrijk: Vergeet de haringen en de hamer niet! Kampeertoebehoren 

De slaapzak

WECHSEL STARDUST 0° Sacco a pelo a mummia

De slaapzakken in het assortiment van Louis zijn zonder uitzondering gevuld met kunststofvezels. Ze daardoor zeer robuust en ongevoelig voor vochtigheid. Blijft alleen nog de vraag: mummieslaapzak of dekenslaapzak. De voordelen van het mummiemodel zijn het lage gewicht, de geringe afmetingen en de isolerende werking. Dekenslaapzakken bieden echter meer bewegingsvrijheid, kunnen helemaal worden geopend en als deken worden gebruikt.

Advies over de temperatuurspecificaties: je kunt je het beste oriënteren op basis van de comfortwaarde*.

*Comfortwaarde
 • Comforttemperatuur (Comfort)
  Minimumtemperatuur waarbij een volledig in de slaapzak ingepakte slaper (vrouw met een normaal postuur, 60 kg) in een ontspannen lichaamshouding het net nog niet koud heeft.
 • Grenstemperatuur (Limit)
  Minimumtemperatuur waarbij een volledig in de slaapzak ingepakte slaper (standaard man met een normaal postuur, 70 kg) met opgetrokken benen het net nog niet koud heeft.
 • Extreme temperatuur (Extrem)
  Minimumtemperatuur waarbij het risico op gezondheidsletsel door onderkoeling bestaat (m.b.t. een vrouw met een normaal postuur van 60 kg).

Luchtkussens

1) Luchtkussens

Luchtmatrassen

2) Luchtmatrassen

Alu-thermomatten

3) Alu-thermomatten

Zelfopblaasbare slaapmatten  

4) Zelfopblaasbare slaapmatten 

Belangrijk:

Zelfopblaasbare slaapmatten mogen alleen worden opgerold en niet gevouwen, tenzij de constructie van de mat hiervoor geschikt is.

Belangrijke onderlagen

Matrassen/slaapmatten/zit- en reiskussens

Een goede onderlaag om te slapen biedt niet alleen comfort maar vooral isolatie tegen de koude grond. Hoe dikker de bescherming, des te aangenamer de nachtrust, maar ook hoe meer ruimte en gewicht. Zelfopblaasbare matten zijn zeer comfortabel en praktisch. Overigens kun je hierbij de hardheid van het ligoppervlak instellen door een beetje extra op te blazen.

Hinrich

Hinrich

Filiaalmedewerker uit Kiel

"Tijdens mijn reizen test ik nieuwe apparatuur onder extreme omstandigheden. Zo maken we onze producten nog beter voor jou."

#BIKERATHEART


Klapmeubels – Rijden, kamperen, stilte

Klapmeubels 

Touring, Camping, Bodenständig

"Dankzij moderne materialen kunnen sommige gemakken tegenwoordig op een motorfiets worden meegenomen."

Kampeermeubels en een motor, hoe gaat dat samen? Veel beter dan velen misschien denken! Moderne materialen en slimme (klap)constructies zorgen ervoor dat veel aangename zaken ook op de motor kunnen worden vervoerd. En wie tijdens een raceweekend als toeschouwer wel eens urenlang op zijn benen heeft gestaan, zal zeker geïnteresseerd zijn in onze collectie klapstoelen. Ook tijdens de wedstrijdtraining en in de paddock bieden onze klapmeubelen waardevolle diensten.

UQUIP - Speciaal en innovatief

Uquip

Speciaal en innovatief

NORDKAP - Duizenden keren beproefd

Nordkap

Duizenden keren beproefd


UQUIP - Klaptafel

Uquip
UQUIP Klaptafel – Variety M
 • Materiaal: tafelblad en poten van hoogwaardig aluminium
 • Tafelblad: 89 x 53 cm
 • Tafelhoogte: 45-69 cm
 • Pakmaat: 91 x 15 x 12 cm
 • Gewicht: ca. 4,1 kg
 • Max. draagvermogen: ca. 30 kg

Een feestmenu in het bos voor vier personen? Dat is geen probleem voor de UQUIP-klaptafel "Variety M" van aluminium. Het tafelblad is groot genoeg voor het diner. Door afzonderlijk instelbare tafelpoten worden oneffenheden gecompenseerd en kan er niets van tafel rollen. Ideaal voor op de camping.

Koken – Eet smakelijk in de campingkeuken

Koken

Eet smakelijk in de campingkeuken

"Tijdens het kamperen moet je er altijd voor zorgen dat je voldoende calorieën binnenkrijgt."

Vanwege het feit dat motorrijden vermoeiend is en lekker eten je een goed humeur bezorgt, hebben we bij Louis alles wat je nodig hebt voor het meenemen en bereiden van eten: van de veldfles voor de watervoorraad tot de benzinebrander die geschikt is voor expedities. En natuurlijk hebben we er ook voor gezorgd dat je kampeerkeuken robuust, licht en gemakkelijk te vervoeren is.

Tot in het kleinste detail: Kampeeraccessoires

Omdat we het zelf tijdens onze tochten graag zonder hotel stellen, kennen wij het belang van de vele handige kleine helpers in ons assortiment.

Meer producten

Messen en multitools

Messen en multitools

Zaklampen en lampen

Zaklampen en lampen

Bagagesystemen, Navigatie, Ergonomie

Bagagesystemen
Navigatie
Ergonomie

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar