De teruggave van btw

In landen buiten de EU leveren wij bij een postorderbestelling de artikelen vrij van btw. Hiervan uitgezonderd is Zwitserland. Als je als inwoner van een niet-EU-land een aankoop doet in een Louis filiaal, dan betaal je daar aan de kassa prijzen incl. de Duitse btw. Informatie over het terugvragen van de btw in dit geval vind je hier.

Global blue tax free

Voorwaarden voor een teruggave voor aankopen in het Louis filiaal

De teruggave van btw is over het algemeen alleen mogelijk voor inwoners van niet-EU-landen.

Uitgesloten van de belastingvrijstelling zijn artikelen die dienen voor de uitrusting of verzorging van een particulier transportmiddel (bijv. motor, personenauto, stationwagen, sportboot, zeiljacht, vliegtuig). Bij de betrokken artikelen gaat het zowel om voertuigonderdelen die vast worden verbonden met het voertuig (bijv. bagagedragers, framebekledingsdelen, reserveonderdelen, crashpads enz.), als om onderdelen die als beweeglijke onderdelen bij de uitrusting van het voertuig horen, bijv. sleepkabel, reservebanden, verbanddoos. Ook artikelen voor de verzorging van een voertuig (bijv. accuzuur, reinigingsmiddelen enz.) vallen niet onder de belastingvrijstelling voor exportleveringen in het niet-commerciƫle reizigersverkeer.

Teruggave door Global Blue

In alle filialen heb je de mogelijkheid om Tax Free formulieren voor je aankoop te laten uitschrijven. Hiermee kun je je de btw, minus een vast servicebedrag dat door Global Blue wordt gerekend, laten uitbetalen. Deze mogelijkheid heb je bij elk Refund Office (op luchthavens en bij grenskantoren) tot drie jaar na je aankoop. De locaties van de kantoren en meer informatie vind je hier:

Belangrijk: de export moet binnen vier weken na aankoop plaatsvinden.

Je voordeel: je hoeft na de grensoverschrijding niet terug te rijden naar het filiaal om je het btw-bedrag te laten uitbetalen, je krijgt de btw direct terugbetaald. Een uitbetaling in onze filialen is niet mogelijk.

Uitzondering voor medewerkers van de NAVO

Als NAVO-medewerker kun je je de btw direct in het filiaal laten teruggeven wanneer je het ingevulde certificaat voor van btw vrijgestelde Duitse goederen en diensten en het door je dienstkantoor ondertekende certificaat laat zien.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar