Hoe niergordels de motorrijder beschermen

Niergordels behoren tot de meestverkochte kledingstukken voor motorrijders. Deze "biker-corsage" moet dus over iets speciaals beschikken. Maar wat precies het doel van de niergordel is, daarover zijn enkele theorie├źn in omloop. Reden genoeg om eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen.

Nierengurte

Wat niergordels kunnen ÔÇô en wat niet

Dat niergordels nodig zijn om de nieren tegen schokken en trillingen te beschermen, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Ook hoeft niet te worden gevreesd dat de nieren zonder niergordel afkoelen. Kou en treklucht kan de gordel evenwel zeer goed tegenhouden ÔÇô zij het, dat de rugspieren hiervan in eerste instantie profiteren. Bovendien bezit de niergordel een ondersteunende functie. Beiden voorkomen verkramping, ontzien de conditie en verbeteren het rijcomfort op lange trajecten. Een niergordel is dus altijd een nuttige aankoop. Dan volgt alleen de vraag: welke moet ik nemen? Het antwoord hangt sterk af van onder welke omstandigheden de gordel wordt gebruikt.

Nierengurt richtig ansetzen

Welke niergordel is de juiste?

Op warme zomerdagen moet de gordel het kritische ruggedeelte tussen bijv. (motor-)jeans en leren jas weliswaar tegen treklucht beschermen, maar moet deze liefst ook ademend zijn. Een voorbeeld van een dergelijke mooi weer-kandidaat is te zien op de afbeelding links.

Op koude dagen worden meerlaagse gordels extra aanbevolen. Als materiaal voor de buitenlaag worden neopreen-achtige elastische schuimstoffen gebruikt, in combinatie met een fleece-binnenkant, of een thermovoering, die eventueel ook nog uitneembaar is. Voor zeer koude omstandigheden bieden wij ook nog gordels met vakken voor gel-warmtekussens ÔÇô heerlijk comfortabel bij eencijferige temperaturen.

Voor alle modellen geldt: de niergordel moet over het ondergoed, maar onder de motorjas worden gedragen. Dan vervult de gordel zijn functie optimaal.

Nierengurte Auswahl

Funktionsw├Ąsche

Functioneel ondergoed

Vroeger gold het volgende onder motorrijders: "Of je bevriest, of je zweet." Tegenwoordig biedt Louis een uitgebreid assortiment functioneel ondergoed, dat veel beter inspeelt op het lichaamsklimaat.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar