Tips voor motorrijden met kinderen 

Wat is leuker dan je kinderen enthousiast te maken voor je grote passie? Daar hoort echter ook een grote verantwoordelijkheid bij, want wie wil zijn kinderen nou blootstellen aan onnodige risico's? 

 Motorradfahren mit Kindern

Voorwaarden voor motorrijden met kinderen

In Duitsland mogen kinderen pas meerijden als zij hun voeten stevig op de voetsteunen kunnen plaatsen en zich zelfstandig kunnen vasthouden. Anders moet het kind op een speciaal kinderzitje worden geplaatst en moet ervoor worden gezorgd dat de voeten niet tussen de wielspaken terecht kunnen komen. In Oostenrijk geldt een basis minimumleeftijd van 12 jaar voor het meerijden op motoren. Dat is eigenlijk niet meer dan normaal: alleen als een kind er zelf om vraagt, kun je erover nadenken of je het wilt meenemen.

Kindersitz

Kinderzitje voor motoren en quads, veilig en comfortabel

  • veilig en comfortabel
  • eenvoudige montage
  • leverbaar in twee maten
 Nierengurt

Niergordel met geïntegreerde handgrepen

  • optimale veiligheid voor de bijrijder
  • 4 handgrepen
  • 2 steeksluitingen

Let op: Spreek voor de rit eenvoudige (klop)tekens af, zodat kinderen kunnen aangeven als zij iets willen zeggen. Wat nog beter is: communicatiesystemen zorgen ervoor dat je onderweg met elkaar kunt praten. Rijd defensief, anticiperend en rustig. Vermijd een te krachtige acceleratie en hard remmen en houd voldoende afstand. Kies in het begin alleen voor korte ritten van ca. 30 minuten. Las vaak pauzes in, zodat het kind zich kan bewegen en ontspannen. Kies voor bestemmingen die voor het kind leuk zijn. Vraag tussendoor altijd of het kind het nog leuk vindt. Houd rekening met de wensen van het kind.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar