Motortransport met vliegtuig of vrachtschip

Als de reisbestemming zo ver buiten Europa ligt dat een veertransport niet mogelijk is, kun je kiezen voor het vervoer via lucht- of zeevracht. De laatste optie is doorgaans voordeliger.

Luft Fracht Motorrad Transport

Wie niet in een havenstad woont, moet het vervoer naar de haven meetellen. Op de bestemmingshaven worden eventueel aanvullende kosten berekend. Bovendien moet je bereid zijn om je motor enkele weken te missen. Een reis per schip duurt nu eenmaal aanzienlijk langer dan een vlucht, die mens en machine meestal zelfs samen kunnen afleggen.

Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten
Motorrad Transport Verfrachten

Als de bestemming vaststaat, dien je een expediteur te vinden die het transport afhandelt. 
Deze professionele bedrijven weten ook hoe de motor moet worden ingepakt en welke papieren in het land van bestemming nodig zijn. In principe geldt: de prijzen zijn afhankelijk van het volume en het gewicht van de lading. Wie bij het inpakken ruimte bespaart, kan ook geld besparen. De fotovoorbeelden zijn overigens afkomstig van de Louis-medewerker Hinrich K. en tonen zijn motor ingepakt voor een vlucht naar Australië.

Tip: Bij een vriendelijke motordealer in de buurt kun je wellicht voordelig een transportframe regelen waarmee een nieuwe bike uit Japan werd geleverd.

de-ideen-transport-icon-dokumente.gif

Niet geliefd, maar helaas wel noodzakelijk zijn voor 
een reis met de motor de juiste documenten.

Rijbewijs


Neem het beste ook een internationaal rijbewijs mee dat in veel landen verplicht is. Denk eraan dat â€“ als je een voertuig wilt huren â€“ de bestuurder de voorgeschreven minimale leeftijd moet hebben. Het kentekenbewijs moet eveneens als internationale versie kunnen worden getoond.

Paspoort


Duitsers hebben als voordeel dat hun paspoort zonder visum in meer dan 176 landen ter wereld wordt erkend. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met de verblijfsduur. In de Verenigde Staten van Amerika moet bovendien nog voor aanvang van de reis een inreisvergunning worden aangevraagd.

Verzekering


Kan veelal in combinatie met de goedkeuring worden geregeld. Als die extra wordt aangevraagd, dan is dat zelden een verzekering met beperkte cascodekking. Informeer voor vertrek het beste bij je eigen verzekering.

Carnet de Passage


Is voor leden van de Duitse ADAC iets voordeliger. Veel landen eisen dit, zodat het voertuig niet ter plaatse kan worden verkocht zonder belasting te betalen.

Creditcards


Twee verschillende kaarten, bijv. Visa en Master, bieden wat meer speelruimte. Deze zijn vaak ook zonder jaarbijdrage verkrijgbaar.

Overige


Voor de zekerheid dien je alle documenten ook als kopie mee te nemen en ook thuis op de pc op te slaan. Daarnaast moet je de betreffende bepalingen van het land naleven m.b.t. voorgeschreven accessoires. Dat geldt ook voor aanbevolen of verplichte inentingen.

Alles over het thema motortransport


SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar