Motorkleding voor elke dag 


Gecertificeerde beschermende uitrusting in vrijetijdslook.
Volledige veiligheid - volledig geschikt voor elke dag.

Veilige motorkleding is belangrijk en noodzakelijk. Het beschermt tegen letsel, het weer en de temperaturen. Maar toegegeven, soms zit het in de weg en is het niet geschikt voor dagelijks gebruik als je, aangekomen op je bestemming, nog iets wilt ondernemen. In je leren motorpak naar kantoor? Met je tourpak naar een concert?  

Zou het niet fijn zijn om veilige motorkleding te hebben, die je ook normaal kunt dragen in het dagelijks leven?

Geen probleem! Bij Louis vind je gecertificeerde motorkleding waarbij de beschermende functie niet opvalt. Voor elke stijl is er wel iets bij. Daarmee sla je ook naast je motor een goed figuur en ben je altijd veilig onderweg.


Jeansbroeken

Textieljassen

Leren jassen

Jogger, legging, chino

Citylaarzen
Onzichtbare bescherming – hoe werkt dat?

Speciale vezels 

Om van kleding voor dagelijks gebruik beschermende motorkleding te maken, maken wij veel gebruik van resistente HighTech-vezels. Wij gebruiken bijvoorbeeld slijtage-, scheur- en snijbestendig Armalith®, dat in combinatie met UHMWPE-vezels uit de ruimtevaart- en militaire technologie wordt gemaakt. De onverwoestbare, lichte en hittebestendige DuPont Kevlar®-vezel wordt daarbij eveneens gebruikt, net als de veelzijdige Cordura®-vezel. Robuuste, technische denim met authentieke look en gevoel, maar wel minimaal 4 maal bestendiger tegen slijtage dan katoenen denim. Maar ook Dyneema®, een ultrahoge moleculaire vezel, die bij hetzelfde gewicht 15 keer sterker is dan staal. Maximale sterkte bij minimaal gewicht.

Tests & certificaten 

Of er nu wel of geen speciale vezels zijn gebruikt, wat je bij Louis als motorkleding kan kopen, is in ieder geval getest en gecertificeerd. Dat betekent dat het volgens officiële regels getest is op zijn scheur- en slijtvastheid en als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) is geclassificeerd.

Veiligheidsnaden 

Onze motorkleding is altijd voorzien van veiligheidsnaden. Bij deze naaitechniek wordt het materiaal allereerst met een grotere overlapping genaaid. Het overlappende materiaal wordt vervolgens nog een keer gevouwen en een tweede keer genaaid. Zo ontstaat een zeer scheur- en slijtvaste dubbele naad.

Protectoren 

Bij de productie van protectoren is veel veranderd. Zo is het tegenwoordig mogelijk om protectoren met uitstekende schokdempende waarden te maken, die toch dun, zacht en flexibel zijn. Vaak is het amper te geloven dat het hier gaat om een echte protector. Alle protectoren die je in onze motorkleding vindt, zijn gecertificeerd en getest. Je ziet en merkt ze amper, maar ze beschermen je op betrouwbare wijze.

SearchWishlistUser AccountCartArrow LeftArrow RightArrow Right ThinIcon HomeMenuArrowCaret DownCloseResetVISAmatercardpaypalDHLHermesCheckCheck-additionalStarAdd to Shopping Cartchevron-leftchevron-rightSpinnerHeartSyncGiftchevron-upKlarnaGridListFiltersFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoCalendar