Europa's nr. 1 voor motor & vrije tijd

De teruggave van btw

De teruggave van btw

In landen buiten de EU leveren wij bij een postorderbestelling de artikelen vrij van btw. Hiervan uitgezonderd is Zwitserland. Als u als inwoner van een niet-EU-land een aankoop doet in een Louis filiaal, dan betaalt u daar aan de kassa prijzen incl. de Duitse btw. Informatie over het terugvragen van de btw in dit geval vindt u hier.

Global Blue - Tax free

Voorwaarden voor een teruggave voor aankopen in het Louis filiaal

De teruggave van btw is over het algemeen alleen mogelijk voor inwoners van niet-EU-landen.
Uitgesloten van de belastingvrijstelling zijn artikelen die dienen voor de uitrusting of verzorging van een particulier transportmiddel (bijv. motor, personenauto, stationwagen, sportboot, zeiljacht, vliegtuig). Bij de betrokken artikelen gaat het zowel om voertuigonderdelen die vast worden verbonden met het voertuig (bijv. bagagedragers, framebekledingsdelen, reserveonderdelen, crashpads enz.), als om onderdelen die als beweeglijke onderdelen bij de uitrusting van het voertuig horen, bijv. sleepkabel, reservebanden, verbanddoos. Ook artikelen voor de verzorging van een voertuig (bijv. accuzuur, reinigingsmiddelen enz.) vallen niet onder de belastingvrijstelling voor exportleveringen in het niet-commerciële reizigersverkeer.

Teruggave door Global Blue

In alle filialen heeft u de mogelijkheid om Tax Free formulieren voor uw aankoop te laten uitschrijven. Hiermee kunt u zich de btw, minus een vast servicebedrag dat door Global Blue wordt gerekend, laten uitbetalen. Deze mogelijkheid heeft u bij elk Refund Office (op luchthavens en bij grenskantoren) tot drie jaar na uw aankoop. De locaties van de kantoren en meer informatie vindt u hier:

http://www.global-blue.com/

Belangrijk: de export moet binnen vier weken na aankoop plaatsvinden.

Uw voordeel: u hoeft na de grensoverschrijding niet terug te rijden naar het filiaal om zich het btw-bedrag te laten uitbetalen, u krijgt de btw direct terugbetaald. Een uitbetaling in onze filialen is niet mogelijk.

Uitzondering voor medewerkers van de NAVO

Als NAVO-medewerker kunt u zich de btw direct in het filiaal laten teruggeven, wanneer u het ingevulde certificaat voor van btw vrijgestelde Duitse goederen en diensten en het door uw dienst ondertekende certificaat laat zien.

Laatst bekeken artikelen

U heeft geen recent bekeken artikelen.